republika0306241

U povodu proslave Dana Talijanske Republike, u opatijskom hotelu Ambasador održana je tradicionalna svečana proslava koja je okupila velik broj uzvanika. Ovaj događaj, koji svake godine privlači pažnju lokalne zajednice i talijanskih građana, ističe dugogodišnje prijateljstvo i suradnju između Italije i Hrvatske.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin, što dodatno potvrđuje važnost ovog događaja za grad i njegove stanovnike. U svojim prigodnim govorima, ugledne su goste pozdravili predstavnici talijanskih i hrvatskih institucija, čime je naglašena snažna povezanost dviju zemalja.

Patrizia Ruggiero, predstavnica Generalnog konzulata Italije u Rijeci, istaknula je značaj očuvanja kulturnih i povijesnih veza između Italije i Hrvatske. Naglasila je kako ovakvi događaji doprinose jačanju međusobnog razumijevanja i suradnje, te izrazila zahvalnost svim prisutnima na podršci i sudjelovanju.

Potpredsjednik Sabora Furio Radin, u svom govoru, pohvalio je organizaciju proslave i istaknuo važnost bilateralnih odnosa između dviju zemalja. Podsjetio je prisutne na zajedničku povijest i suradnju koja se proteže kroz mnoga desetljeća, te izrazio nadu da će se ta suradnja nastaviti razvijati i u budućnosti.

Novi talijanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Paolo Trichilo, također se obratio okupljenima. U svom govoru istaknuo je važnost održavanja ovakvih proslava kao simbola prijateljstva i zajedništva. Veleposlanik Trichilo izrazio je zadovoljstvo svojim dolaskom u Hrvatsku i nadu za produbljivanje odnosa između dviju zemalja na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Proslava Dana Talijanske Republike u Opatiji tako je još jednom potvrdila duboke veze između Hrvatske i Italije. Okupljeni uzvanici uživali su u svečanoj atmosferi, razmjenjujući iskustva i ideje koje će zasigurno doprinijeti daljnjem jačanju prijateljskih odnosa između dviju susjednih zemalja.

Tekst: N.K.
Fotografije: I. Škrobonja

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO