balinjerada1606241

Jučer je Opatija ponovno oživjela tradiciju koja se s nestrpljenjem očekuje svake godine - Ljetna balinjerada. Ova jedinstvena utrka, koja se održala u nedjelju, privukla je mnoštvo posjetitelja i sudionika, donoseći smijeh, uzbuđenje i malo natjecateljskog duha u srcu ovog prelijepog primorskog grada.

Balinjerada je utrka vozila koja koriste kuglične ležajeve, poznate kao balinjere, po kojima je manifestacija i dobila ime. Sudionici sami izrađuju svoja vozila, često koristeći kreativne i neobične materijale, te se spuštaju glavnom opatijskom prometnicom, koja za ovu priliku postaje prava trkaća staza. Ova manifestacija je postala sinonim za zabavu, inovaciju i zajedništvo, a svake godine donosi nešto novo i uzbudljivo.

Ove godine su se sudionici posebno potrudili impresionirati publiku svojim izumima. Na startu su se mogla vidjeti vozila najrazličitijih oblika i veličina - od tradicionalnih jednostavnih kolica do kompleksnih i maštovito dizajniranih konstrukcija. Bilo je tu svega, od replika povijesnih vozila, preko futurističkih modela, do humorističnih kreacija koje su izazivale smijeh i divljenje.

Osim same utrke, Ljetna balinjerada ponudila je i bogat popratni program. Glavna opatijska prometnica bila je puna štandova s lokalnim delicijama, suvenirima i osvježavajućim napitcima. Glazbeni nastupi lokalnih bendova i DJ-eva dodatno su podigli atmosferu, pretvarajući ovaj događaj u pravu ljetnu feštu.

Publika, sastavljena od lokalnog stanovništva, turista i zaljubljenika u ovu manifestaciju, s oduševljenjem je pratila svaku utrku, bodrila natjecatelje i uživala u svakom trenutku. Djeca su posebno uživala u prilici da izbliza vide neobična vozila i možda inspiriraju se za buduće sudjelovanje.

Iako je glavna svrha Balinjerade zabava i druženje, natjecateljski duh nije izostao. Najbrži i najkreativniji sudionici osvojili su nagrade u nekoliko kategorija, poput najbržeg vozila, najkreativnijeg dizajna i najbolje prezentacije. No, bez obzira na rezultate, svi sudionici su bili pobjednici jer su svojim trudom i kreativnošću doprinijeli jedinstvenosti i uspjehu manifestacije.

Ljetna balinjerada u Opatiji još je jednom dokazala zašto je jedan od najomiljenijih događaja u ovom dijelu Hrvatske. Kombinacija tradicije, inovacije i zajedništva stvara posebnu atmosferu koju cijene i sudionici i gledatelji. Opatija je jučer bila centar zabave, kreativnosti i sportskog duha, a svi već s nestrpljenjem iščekuju sljedeće izdanje ovog jedinstvenog događaja.

Tekst: P.A.
Fotografije: I. Škrobonja

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO