ultra0907231

Završena je još jedna velika glazbena splitska priča! Deveto izdanje festivala ULTRA Europe bit će upisano kao najveće do sad, a osim rekordnih brojki posjetitelja, obilježila su ga i brojna produkcijska osvježenja, glazbena i tehnološka iznenađenja. ULTRA Europe bio je i ostao nenadmašiv glazbeni događaj u ovom dijelu Europe. Trodnevna glazbena magija kulminirala je sinoć nastupima Afrojacka, Martina Garrixa i Alessa na glavnoj pozornici te najiščekivanijim nastupom na pozornici RESISTANCE, Carlom Coxom. Splitsko nebo osvijetlio je i ples 300 dronova, u dosad neviđenom produkcijskom spektaklu. Ovime je završeno veličanstveno deveto poglavlje festivala, a sad je vrijeme za Destination ULTRA - prva stanica uzbudljivog glazbenog i destinacijskog putovanja je bolski 585 Club, a Regatta Party počinje za samo nekoliko sati!

Nizozemac Fedde Le Grand započeo je nedjeljnu glazbenu priču na glavnoj pozornici i jako dobro pripremio Ultranaute za sve ono što je uslijedilo za samu završnicu festivala. Danski DJ Morten je svojim futurističkim zvukom i setom, već u prvim minutama zaveo i u potpunosti oduševio gotovo ispunjeni plesni podij. Sudeći po sjajnim reakcijama Ultranauta, Morten je zasigurno jedno od najvećih glazbenih iznenađenja i osvježenja festivala. Uslijedio je i dobro poznati dvojac W&W, nakon čega je krenuo impresivan niz glazbenika i njihovih nastupa.

Afrojack godinama nosi status jednog od najomiljenijih izvođača ULTRE Europe, a isti je itekako opravdao. Adrenalinski set, ispunjen najvećim plesnim hitovima te zaokružen nevjerojatnim produkcijskim elementima, bili su pravi recept za još jedno nezaboravno druženje u Splitu. ULTRA i Martin Garrix se vole javno, od njegovih početaka kada je imao samo 15 godina. “On je tada bio neokrunjeni Princ ULTRE, a sada s ponosom nosi titulu Kralja!“, riječi su s kojim je Ultrin voditelj, The Voice, najavio nastup ove nevjerojatne zvijezde. U samo nekoliko minuta, Martin je Park Mladeži obojao svojom glazbenom čarolijom i poveo više desetaka tisuća obožavatelja u neki drugi svijet. Zatvaranje glavne pozornice pripalo je Alessu, još jednom Skandinavcu, koji je svojim vatrenim nastupom poveo publiku u posljednje ovogodišnje svitanje zore.

Pozornica RESISTANCE bila je u znaku Nicole Moudaber, koja je svojim hipnotičkim zvukom privukla rekordni broj posjetitelja. Bio je to samo uvod i priprema za dugoočekivani povratak najvećeg glazbenika u povijesti elektroničke glazbe, ikone Carla Coxa. Publici je priredio mega spektakl, uz svoj hibridni set, a procjenjuje se da je unutar te ispred pozornice plesalo više od 15.000 posjetitelja. Iako je ova pozornica doživjela osvježenje i povećanje kapaciteta, sudeći po broju Ultranauta koji su plesali uz Coxa, mogla bi već iduće godine narasti za još nekoliko metara.

Ultranauti su sinoć mogli svjedočiti još jednom neponovljivom trenutku. Naime, nakon nastupa Afrojacka započeo je Dron Show, do sada neviđen u ovom dijelu Europe, u ovom trajanju i veličini. Naime, 300 bespilotnih letjelica je, u uigranoj devetominutnoj koreografiji i uz zvuke poznatih EDM hitova, osvijetlilo splitsko nebo. Bio je ovo impresivni svjetlosni ples, koji je u raznim formacijama posebno začinio zadnji festivalski dan, a još je jednom potvrdio da festival ULTRA Europe svake godine pokušava pružiti i pokazati ne samo ono najbolje iz svijeta glazbe, već nastoji pratiti i najviše standarde te svjetske trendove kada je riječ o tehnologiji i produkciji.

Nakon tri veličanstvena dana u Splitu, kreće i Destination ULTRA, glazbeno putovanje po hrvatskim otocima. Prva stanica je bolski 585 Club, gdje će se održati Regatta party. Zvijezda večeri je KSHMR, indijsko-američki DJ, producent, skladatelj, bivši reper i pjevač, čije je pravo ime Niles Hollowell-Dhar koji ima više od 1.5 milijuna pratitelja na Instagramu. Secrets, Kids i Scare Me samo su neki od hitova kojima je osvojio globalnu EDM scenu i koji su ga odveli na najpoznatije festivalske pozornice. Na pozornici 585 Cluba će mu se pridružiti i brazilska DJ zvijezda Sevek, kao i Gil Glaze te Joe2Shine. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entria te na blagajni kluba, a mogu se osigurati po cijeni od 29€.

Među partnerima festivala je i Hrvatska turistička zajednica, koja je dala značajan doprinos u pozicioniranju Hrvatske kao jedne od top europskih festivalskih destinacija, te Mastercard®, čije su kartice omiljeno sredstvo plaćanja na ULTRA Europe festivalu, a koje posjetiteljima uz jednostavno, brzo i sigurno plaćanje omogućuju pristup brojnim prednostima korištenja Mastercard kartica.

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu te Instagram profilu.

RASPORED DOGAĐANJA DESTINATION ULTRA 2023:

10. srpnja – Regatta Party, 585 Clubu, Bol, Brac
11. srpnja – ULTRA Beach, Carpe Diem Beach Club, Pakleni otoci, Hvar
11. srpnja – RESISTANCE Hvar, Carpe Diem Beach Club, Pakleni otoci, Hvar
12. srpnja – RESISTANCE VIS, tvrđava Fort George, Vis

Tekst: Press
Fotografije: Julien Duval, Sil Vanderbruggen, Stijn De Grauwe, Damira Kalajzic, Andro Tasovac, SamirCKPhoto

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO