U zagrebačkom restoranu Kaptolska klet, u petak, 2. ožujka započinje gastronomsko-turistička manifestacija Mjesec hrvatske kuhinje u sklopu koje će svakog vikenda tijekom mjeseca ožujka gosti restorana moći uživati u delicijama iz različitih dijelova Hrvatske. Ovo je kulinarsko proputovanje kroz tradicionalne okuse domaćih jela osmislio šef kuhinje restorana Kaptolska klet Matija Nikolić, finalist prošlogodišnjeg kuharskog realityja MasterChef, a on će u Kapolskoj kleti svakog vikenda ugostiti i kolege kuhare finaliste i natjecatelje MasterChefa - Vedrana, Željanu, Robija i Srđanu!

Hrvatska je kuhinja  poznata po svojoj raznolikosti, te se stoga često naziva i kuhinjom niza regija, što će svi posjetitelji Kaptolske kleti ponajbolje moći doživjeti i tijekom Mjeseca hrvatske kuhinje u  ovom poznatom zagrebačkom restoranu.

Delicije koje će kuharski timovi spravljati, oduševit će ne samo tradicionaliste i nostalgičare, otkriva Matija Nikolić, jer će upravo Matija svakog vikenda brinuti za to da se u svakom tanjuru nađe i po koje iznenađenje. Matija će naime zajedno s kolegama MasterChefovima predstaviti i potpuno nova jela,  koja se oslanjanju na tradicijsku kuhinju svakog od zastupljenih hrvatskih krajeva.

Mjesec hrvatske kuhinje započinje vikendom goranske kuhinje koji će se odvijati od 2. do 4. Ožujka u restoranu Kaptolska klet, kada će se Matiji pridružiti kuharski tim Hotela Breza iz Ravne Gore pod vodstvom Mladena Jurkovića, a koji će zaljubljenicima u goransku kuhinju na meniju ponuditi i poznatu kobasicu s vrganjima koju je Matija Nikolić osmislio upravo za kuhinju Hotela Breza i koja se poslužuje samo tamo, u Ravnoj Gori.

Nakon vikenda goranske kuhinje, kuhače u Kaptolskoj kleti uz Matiju Nikolića preuzimaju gosti-kuhari od kojih su svi finalisti prošlogodišnjeg MasterChefa Vedran, Robi, Željana i Srđana!

Od 9. do 11. ožujka kreće vikend kontinentalne kuhinje kada će kuhati Vedran Beg, vikend iza od 16. do 18. ožujka kuhinju preuzima Robert Predrag Žmire koji će predstaviti dalmatinska jela, od 23. do 25. ožujka posjetitelje očekuje vikend dubrovačke i mediteranske kuhinje uz Željanu Ančić,a posljednjeg će vikenda, od 30. ožujka do 1. travnja istarska jela predstaviti Srđana Jevtić.

Uz prigodne delicije koje očekuju sve posjetitelje u sklopu Mjeseca hrvatske kuhinje, tim restorana Kaptolska klet svakog će petka gostima prirediti i prigodan glazbeni doživljaj, uz koncertne nastupe hrvatskih glazbenika.

Na samom otvorenju Mjeseca hrvatske kuhinje svoj će koncert održati Duo Corde koji čine Josip Orešković (mandolina) i Ambrozije Puškarić (gitara), a s njima će nastupiti mlada slovenska sopranistica Biba Ivanovič,  koju je publika nedavno imala prilike slušati i gledati u HNK Split, u ulozi Adele, u Straussovom Šišmišu. Uz vesele i poznate songove iz domaćih i međunarodnig mjuzikala i opereta, Biba će publici zapjevati i stare zagrebačke evergreene, od „Ja ljubim“, „Golubovi“, „Calypso“, „Prolazi sve“ i mnoge druge.

Više informacija: www.kaptolska-klet.hr


Rezervacije stolova na 01/5589 718 & 01/4814 838.

Izvor: Press služba

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO