Fenomenalna suradnja grupe U2 i Hausera Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Četvrtak, 09. ožujka 2023. god. u 13:00

hauser0203

 

Svjetski poznat violončelist HAUSER ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2. Naime, idućeg tjedna izlazi 15. po redu album rock sastava U2, naziva "Songs of Surrender", a ugostili su upravo HAUSERA, koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppers-a, Andreje Bocellija I Georgea Michaela. Novi album imat će čak četrdeset pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovoga puta u nešto drugačijem aranžmanu. HAUSER je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima “Vertigo”, “Where The Streets Have No Name” i “Dirty Day”.

 

Tako se HAUSER sa članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pjesme „Vertigo“ gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do „nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“. „Dirty Day“ također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma “Where The Streets Have No Name” na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo HAUSER.

 

Suradnja HAUSERA i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama diljem kontinenta.

 

Tekst: Press
Fotografija: Privatna arhiva

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2023 PartyHR. All Rights Reserved.