mikulec0612231

Nakon niza nagrada za svoje projekte, u ruke studija Mirjane Mikulec došla je i jedna nova. Prestižna međunarodna nagrada German Design Award, 'Winner', dodijeljena im je za uređenje luksuznog stana od 130 kvadrata. Tamne nijanse i čiste linije koje odišu luksuzom, u kombinaciji s jednostavnošću u interijeru od 130 kvadrata osvojili su žiri German Design Councila (Njemačko vijeće za dizajn). Stoga su odlučili nagraditi ovaj projekt s „German Design Award" za 2024., u kategoriji izvrsne arhitekture - arhitektonski interijer. Riječ je o poznatoj nagradi za iznimna dizajnerska postignuća, koju dodjeljuje međunarodni žiri kojeg čine vodeći stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture.

Iako je iza njih niz prestižnih međunarodnih priznanja (između ostaloga i Big See i British Property Award) studiju Mirjane Mikulec i arhitektici Pauli Bernat Cvjetko koja je autor ovog projekta interijera, ova nagrada je posebna jer je prva dodijeljena od ovog žirija.

„Ovo vrijedno priznanje struke koja dodjeljuje German Design Award nas je razveselilo i još jednom potvrdilo da je ono što radimo prepoznato i izvan granica Hrvatske i regije. Osobno, silno sam se veselila ovom projektu i bila oduševljena njegovim ishodom koji je doista sjajan, pa mi je posebno drago da je i German Design Council to na ovaj način potvrdio. Zahvalna sam svojim suradnicima, kao i klijentima na povjerenju i plodonosnoj suradnji jer bez njih rezultat ne bi bio ovakav niti bi nagrada bila moguća. Ponosna sam jer nagradu mogu podijeliti sa svojim timom", ispričala nam je dizajnerica Mirjana Mikulec.

Riječ je o luksuznom, modernom stanu namijenjenom ocu i sinu, u čijem je središtu priroda. Glavni koncept uređenja inzistirao je na tome da se priroda vidi, čuje i osjeti na koži. Čiste linije namještaja i skulpturalni dizajnerski komadi u harmoniji su s mekim prirodnim tkaninama poput svile ili vune i organskim oblicima, a tamne boje s bijelim zidovima i prirodnim svjetlom. Oblikovano je minimalističko, ali toplo mjesto za život u kojem okolna priroda i stanari koegzistiraju u savršenom skladu.

"Veličina stana nam je omogućila jasnu organizaciju i hijerarhiju u prostoru, bez opterećenja i iskorištavanja svakog centimetra. Projektiranje namještaja po mjeri omogućilo nam je da sve u stanu bude povezano funkcionalno i oblikovno", ističu Mikulec i Bernat Cvjetko.

Tekst: Press
Fotografije: Darko Mihalić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO