aktivna0604241

Gotovo stotinu građana Pule odradilo je jednosatni trening na otvorenom uz vodstvo kineziologa iz tima sportsko - edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Prava sportska razglednica iz Istre s važnom porukom putuje diljem Hrvatske. Trening se u Puli održao u suradnji s Gradom Pulom. „Sretna sam da je nakon šest godina Aktivna Hrvatska ponovno u Puli. Ovo je prilika da naše građane dodatno motiviramo da se pokrenu. S nama je bilo gotovo 100 vježbača svih generacija što je poruka svima nama da se dodatno pokrenemo!" - istaknula pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov. Tim Aktivne Hrvatske pozdravio je i gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić.

Građani su uz trening imali priliku obaviti mjerenje tlaka koje su u Puli, uz besplatne savjete, vodili liječnici iz projekta Pokaži srce. Oni koji nisu imali zadovoljavajuće vrijednosti obavljenih pretraga upućeni su liječnicima obiteljske medicine na dodatne preglede.

„Poželjno je odraditi barem 30-ak minuta dnevno neke tjelesne aktivnosti, ako ne i više. Naše je tijelo stvoreno za kretanje. Ovim treningom šaljemo poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti svih nas, a naročito mladih!" - istaknula je ambasadorica projekta Renata Sopek koja je vodila program. Jednosatni trening na Trgu Portarata su pak vodile kineziologinje Lukrecija Dragić i Tina Živković, treneri Filip Beljan i Fran Vukomanović, a s njima u timu je bila i mlada gimnastičarka Anja Dabinović.

Besplatni treninzi Aktivne Hrvatske se nastavljaju u Baranji 27. travnja, na otoku Krku 4. svibnja, u Požegi 11., Vodicama 25. svibnja, Malom Lošinju 8., Dubrovniku 29. lipnja te drugim gradovima.

Za sve treninge potrebno se prijaviti na: www.aktivnahrvatska.hr

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Sponzor je Nutribullet, omiljeni pomoćnik u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Njihove zdrave sokove probali su svi vježbači nakon treninga. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su Janaf - jer energija povezuje, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

Tekst: Press
Fotografije: Filip Popović

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO