aktivna1609231

Mjesec rujan, mjesec je povratka u sjedilački način života. Vanjske prostore zamjenjujemo školskim i studentskim klupama, a što najviše pogađa upravo najmlađe. Porazne statistike, koje govore da nam 35 % osmogodišnjaka živi s prekomjernom tjelesnom težinom, ne idu nam u prilog. Upravo je zato, sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska, zajedno s Riječkim sportskim savezom i Gradom Rijekom organizirao trening na Korzu kako bi mališani i mladi sportaši vlastitim primjerom potaknuli vršnjake diljem Hrvatske na povećanu brigu za zdravlje.

„Naš veliki problem je sve više deblje djece. Podaci nisu dobri i očito nešto ne radimo dobro. Tu ima uzorka i u obitelji, školi, ali i cijelom društvu. Projekt Aktivna Hrvatska je sjajan projekt koji šalje poruku da ako želimo živjeti duže, zdravije i kvalitetnije moramo se i sami pobrinuti za svoje zdravlje. Tjelesna aktivnost je nešto što svatko može provoditi barem jedan dio vremena i na taj način si osigurati više zdravlja!" - izjavio je Željko Jovanović, povjerenik Predsjednika RH za sport.

Među brojnim vježbačima bili su i mladi sportaši iz Judo kluba Rijeke, Rukometnog kluba Zamet te Plivačkog kluba Nevera. Stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije ističu kako bi djeca u danu trebala biti aktivna najmanje 120 minuta. Pozivamo roditelje da iskoriste još uvijek lijepo vrijeme te provode što više vremena provode aktivno na zraku.

„Predsjednik Milanović snažno podržava ovaj projekt, ne samo kroz pokroviteljstvo, već i kroz isticanje vrijednosti vašeg rada gdje diljem Hrvatske održavate ovakve treninge i šaljete poruku svima, da ako uvedu malo više tjelesne aktivnost u život da će to osigurati i više zdravlja!" - izjavio je Željko Jovanović.

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta Podravka, koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača pripremila je poklone za vježbače. Hidraciju osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te MG Mivela. Partneri projekta su INA - čista snaga, Janaf - jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala te Bluesun hoteli.

„Grad Rijeka sportski je grad. Imamo vrlo mnogo sadržaja za sve dobne skupine, među kojima su i djeca, ali i za starije za koje smo u posljednje vrijeme pokrenuli nekoliko projekata!" - istaknula je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić - Bukovac. U organizaciji događaja uz tim Aktivne Hrvatske, ispred Riječkog sportskog saveza sudjelovao je i Toma Jelušić.

Aktivna Hrvatska posljednji trening održat će u subotu, 30. rujna na Gospinom polju u Solinu, u sklopu Dana mladih Europskog tjedna sporta.

Tekst: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO