milano0712201

Moda obično zrcali stanje društva i njegovih vrijednosti, uljepšava stvarnost, no ona također može inspirirati ljude da sanjaju. U ovoj godini suočeni smo s velikim krizama, ali jednako tako imali smo priliku pokazati neslomljivi duh. Što god bilo, ne smijemo se odreći naših snova. Modni brend Krie Design predstavio je inspirativnu novu kolekciju 'Dreamers Yard' na 10. Green Fashion Weeku, u prijestolnici mode Milanu. Riječ je o internacionalnom događaju koji već godinama promiče održivi razvoj u modnoj industriji te je pod pokroviteljstvom UN-a, a dizajnerica Kristina Burja jedina je hrvatska predstavnica te u projektu  sudjeluje od prvog izdanja 2016. godine u Abu Dhabiju.

 
Kristinin dizajn i ekološki pristup proizvodnji te cijelo poslovno djelovanje u skladu je s Agendom 21 UN-a o održivom razvoju, prepoznat je od strane organizatora, koji su na ovogodišnjem izdanju GFW-a organizirali on line konferenciju za medije. U skladu s epidemiološkim mjerama četrdesetak medijskih kuća uključilo se u live streaming, na konferenciju koja se održala na poznatoj 'Terrazza 21', ispred milanskog Duoma. Mediji su pokazali veliki interes za projekt koji je u doba korone došao na svoje jer su danas veliki modni proizvođači bili primorani usporiti masovnu proizvodnju u tvornicama diljem svijeta, a zna se da je tekstilna masovna produkcija jedna od najvećih zagađivača planete.

Kristina je o cijelom projektu i svojoj kolekciji govorila i za televiziju Fashion TV. „Ne možemo promijeniti svijet u jednom danu, ali možemo govoriti i promicati vrijednosti koje su blagotvorne, kako za našu planetu tako i za ljude koji su u ovoj industriji izuzetno ugroženi, kada govorimo o nehumanim radnim uvjetima masovne proizvodnje tekstila na svjetskoj razini. Kolekcije moraju duže trajati. Kada birate odjeću morate se zapitati odakle dolazi odjeća koju želite kupiti i tko je to proizveo te u kojim uvjetima? Bitno je biti etički osviješten i ekološki odgovoran. Zanimajte se za priču brenda, za kreaciju koju ćete voljeti godinama. Kupujte odjeću stvorenu da traje, a ne onu stvorenu da je što prije morate zamijeniti. Trendovi moraju postati tiši jer puno je drugih glasova koje treba pojačati. Upravo to je moj moto dok kreiram kolekcije  koje su  kvalitetne, jedinstvene i pristupačne te proizvedene s ljubavlju u Hrvatskoj." - izjavila je Kristina na konferenciji i pokazala kreacije koje odišu glamurom kultnih diva te hedonizmom koji fashionisti priželjkuju.

Kaputi, predimenzionirani sakoi, zanimljivi korzetirani remeni, haljine koje oduzimaju dah, kao i nezaobilazne kombinacije od eko kože po kojima je dizajnerica Kristina prepoznatljiva čine novu kolekciju.

Gledajući fotografije koje potpisuje fotograf Vittorio La Fata shvaćamo da moda budi izuzetnu emociju i prenosi poruku. Nove kolekcije su zapravo prozor u budućnost, no u kreaciju se zaljubimo u trenutku.

„Poanta mode je individualizam, oduvijek vjerujem u ideju bezvremenske elegancije i komade koji traju, koji se nasljeđuju..." - zaključila je Kristina Burja koja je u Milanu predstavila samo dio noviteta, a za nekoliko dana najavljuje veliko modno iznenađenje i zanimljivu suradnju.

Tekst: Press
Fotografije: Vittorio La Fata

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO