lisinski1505241

Omiljeni Tenori poveli su publiku u nezaboravnu "Vokalnu šetnju glazbenim desetljećima". U pratnji Orkestra Josipa Cvitanovića i posebnog gosta Martina Kosovca, ovi izvanredni glazbenici oduševili su rasprodanu dvoranu, pružajući repertoar koji je dokazao da od njih publika može očekivati samo neočekivano.

Đani Stipaničev je, u ime Tenora, izrazio duboko poštovanje prema popularno-glazbenoj baštini koju su odlučili predstaviti publici u Lisinskom, ističući važnost povezivanja različitih generacija kroz glazbu i stavljajući nisku hitova u kontekst u kojem su nastajali.

Miljenici zagrebačke publike svoje ovogodišnje koncerte u Lisinskom 12. svibnja i 5. lipnja tako su posvetili značajnim hrvatskim skladateljima, tekstopiscima i izvođačima. Repertoar je obuhvatio hitove od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas, a glazbena priča za ta dobra stara vremena počela je upravo istoimenom pjesmom Novih fosila.

Stao se nizati rad autora kao što su Zdenko Runjić, Alfi Kabiljo, Đorđe Novković, Tonči Huljić, Tomislav Ivčić, Goran Karan, Vinko Barčot, Pero Kozomara, Nenad Ninčević, Gibonni... Tenori su tim izborom pjesama odali počast i brojnim izvođačima čije im je pjesme bila čast izvesti.

Osim zajedničkih izvedbi hitova "Dva put san umra" Olivera Dragojevića, "Sve što znaš o meni" Arsena Dedića, "Pismo ćali" Vice Vukova te brojnih drugih uspješnica koje su bile nagrađene glasnim pljeskom, publici su se posebno svidjele i solo izvedbe Tenora. Đani Stipaničev oduševio je prisutne pjesmom "Cvijet čežnje" Krunoslava Kiće Slabinca, Filip Hozjak s "Ostala si uvijek ista" Miše Kovača, Vladimir Garić sa "Zagrli me" Zdravka Čolića, a Marko Pecotić Peco s "Još ne mogu pristat volit" klape Iskon.

Opće je oduševljenje zavladalo dvoranom na pjesme Prljavog kazališta, Parnog valjka, Haustora, Daleke obale, Azre, ali i Gibonija, Josipe Lisac... Odmak od uobičajenog repertoara bio je, kažu Tenori, u neku ruku i rizik, a jučerašnji je koncert pokazao da se isplatio. Publiku su osvojili svojom vještinom premošćivanja različitih glazbenih stilova što je dokazao rasplamsani pljesak i pjevanje publike koji su pratili izvedbe.

Šlag na tortu cijele večeri bio je i poseban gost Martin Kosovec. Mladi je pjevač zasluženo odnio titulu pobjednika glazbene emisije The Voice Hrvatska, a lakoćom izvođenja zahtjevnih dionica i posebnom bojom vokala "Golubove" Ive Robića s Tenorima je prikazao u novom svjetlu. Isto tako, publiku je počastio i svojom "Maštarijom".

Publika Tenore nije puštala s pozornice. Nakon dva bisa, koncert je završio pjesmom "Tamo gdje sam rođen" Tomislava Ivčića koju je pratio neviđen prizor - cijeli Lisinski je s Tenorima na spomenutu pjesmu zadarskog velikana zaplesao koreografiju pjesme Rim Tim Tagi Dim Baby Lazanje, hrvatskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu.

Mnogi kažu kako je ovo bio najbolji koncert 4 Tenora do sad. A oni su obećali takvu nezaboravnu atmosferu i za drugi koncert 5. lipnja u Lisinskom.

Tekst: Press
Fotografije: Igor Kelčec

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO