retro2906241

Od 27. do 29. lipnja 2024. godine, šarmantni primorski grad Opatija postao je središte glazbenog vremeplova, ugostivši popularni festival RetrOpatija. Ovaj jedinstveni događaj, koji slavi ključne dekade i glazbene stilove prošlog stoljeća, oduševio je posjetitelje svojim bogatim i raznolikim programom.

RetrOpatija je započela u četvrtak, 27. lipnja, lepršavim swingom koji je oživio duh ranih 30-ih i 40-ih godina. Plesači u vintage odjeći, s osmijehom na licu, vrtjeli su se u ritmu glazbe koja je odzvanjala rivom. Nastupi lokalnih i međunarodnih swing bendova, popraćeni plesnim radionicama, stvorili su atmosferu kakva se rijetko viđa.

Kako je sunce zalazilo, razigrani rockabilly preuzeo je pozornicu. Sa svojim zaraznim ritmovima i energičnim izvedbama, rockabilly bendovi vraćali su publiku u zlatno doba 50-ih. Zvuci kontrabasa, gitara i bubnjeva širili su se Opatijom, dok su plesači izvodili svoje najbolje poteze.

Petak je bio posvećen rocku i jazzu, kombinirajući čvrste rokerske rifove s neobuzdanim jazz improvizacijama. Rock večer započela je s nekoliko tribute bendova koji su izvodili hitove velikana poput Led Zeppelina, Deep Purplea i The Rolling Stonesa. Publika je s oduševljenjem pjevala i plesala uz poznate melodije, dok su gitarske solaže odzvanjale noćnim zrakom.

U kasnim večernjim satima, jazz glazbenici preuzeli su pozornicu, donoseći sofisticiranu i opuštenu atmosferu. Neobuzdane jazz improvizacije, u kombinaciji s virtuoznim izvedbama, stvorile su intimni ugođaj koji je savršeno odgovarao kasnoj noći uz more.

Zadnji dan festivala, subota, bio je posvećen električnim ritmovima diska. Disko večer počela je ranije s DJ-ima koji su puštali hitove 70-ih i 80-ih, dok su posjetitelji, obučeni u šarene i sjajne kostime, plesali ispod disko kugle. Svjetlosni efekti, dimne mašine i energični ritmovi stvorili su atmosferu pravog disko kluba na otvorenom.

Vrhunac večeri bio je nastup nekoliko disko bendova uživo, koji su donijeli autentičan zvuk i energiju tog razdoblja. Plesni podij bio je ispunjen veselim posjetiteljima koji su plesali do ranih jutarnjih sati, slaveći završetak još jednog uspješnog izdanja RetrOpatije.

RetrOpatija 2024. još je jednom dokazala zašto je ovaj festival postao nezaobilazan događaj za sve ljubitelje glazbe i plesa. Spoj različitih glazbenih stilova i dekada, uz predivnu kulisu Opatije, stvorio je nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Ovaj glazbeni vremeplov ne samo da je oživio prošlost, već je i pokazao koliko su ti glazbeni stilovi i dalje relevantni i voljeni. Posjetitelji su napustili Opatiju s osmijehom na licu, iščekujući iduće izdanje ovog jedinstvenog festivala.

Tekst: P.A.
Fotografije: I. Škrobonja

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO