Suncebeat 2 festival održao se od 29. do 31. srpnja u mjestu Petrčane blizu Zadra, na već poznatoj festivalskoj lokaciji. Britanska promotorska kuća s tradicijom od preko 30 godina organizacije glazbenih događanja "Southport Weekender" ogranizirala je drugu godinu za redom ovaj izvrstan festival, nesvakidašnju poslasticu za ljubitelje soulful plesne glazbe ali i općenito sve one koji vole pozitivne glazbene vibracije i naravno, puno plesa.


U Petrčane su stigli zaista renomirani DJ-i, zaslužni za sam nastanak i razvoj house glazbe, ali i jedna acid-jazz supergrupa, naime uživo su nastupili Incognito.

Ljubiteljima house glazbe Incognito je poznat zbog remiks izdanja poznatih DJ-a, posebno Masters at Work, a za one koji cijene soul-jazz-funk groove Incognito je vrhunski i vrlo utjecajan bend. Nastupili su posljednji dan festivala 31. srpnja, i taj nastup će zasigurno dugo pamtiti svi prisutni. Sve se je poklopilo za savršen koncert: ambijent blizu mora, topla predvečer, izvrsna multinacionalna publika koja poznaje sve njihove pjesme i dobro raspoloženi članovi benda. Still A Friend Of Mine, Deep Waters, Always There, Nights Over Egypt, 1975 samo su neke od izvedenih pjesama. Na kraju koncerta na pozornicu iz izašao osnivač benda Jean-Paul 'Bluey' Maunick i rekao da je da je malo ovako dobre publike u svijetu i da jako sretan što su nastupli, koncert je zvršio maestralnom obradom "One World, One Love" od Bob Marley-a.

Odličnih DJ nastupa bilo je previše za opisati sve. Izdvaja se Lil Louis (tvorac kultne stvari "French Kiss") u kombinaciji s pjevačicom Joi Cardwell. Zatim, nastup legendarnog DJ-a Tony Humphires-a, čija karijera uspješno traje od sedamdesetih do danas. Čovjek je doslovno sudjelovao u počecima stvaranja garage house-a, dok još nije ni bio poznat termin "house". Soul, funk, disco i neka “čudna” elektronika tada su palili plesni podij, Tony upravo te “vintage vibracije” i danas uspješno prenosi na publiku.

Od ostalih jakih imena koja su nastuplila u Petrčanima, izdvajamo američke DJ-e i producente čija je uloga u stvaranju house glazbe nezamjenjiva  i poznati su po legendarnim DJ setovima, što i pokazali na Suncebeat-u 2: Kerri Chandler, Quentin Harris, DJ Spen, Karizma, Boo Williams, Osunlade, Theo Parrish.

Od europskih DJ snaga super setove imali su: Henrik Schwarz, Ashley Beedle, Benji B,  Atjazz, Sarah Favouritizm i Loius Radio.

Najbolji dnevni set u beach baru uz izležavanje na plaži pripada Terry Jones-u, izvrsna soul selekcija. Zasita nevjerojatan broj vrhunskih DJ-a, glazbenika i producenata nastupio je na Suncebeat2 festivalu, uživalo se je i plesalo uz zalazak sunca u beach baru i naravno navečer na glavnom podiju i do jutarnjih sati u Barbarella klubu.


Festival bio je prepun dobrih vibracija, plesa i nasmijanih lica iz Velike Britanije, Kanade, SAD-a, Italije, Japana te mnogih ostalih zemalja, kao što "Bluey" osnivač Incognita kaže zadovoljano nakon nastupa: "The world can be united as one".

Tekst: Press

Fotografije: Press

{gallery}albumi/sunce310711:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO