zfd0203201

Iz sezone u sezonu, ZFD pomiče granice i iznova oduševljava. Ideja povezivanja mode s ostalim granama umjetnosti, ono je što se uvijek može iščitati između redaka kada krene revija na ovoj manifestaciji. Bezvremenska ljepota umjetnosti, bila je inspiracija za ovogodišnji Zagreb Fashion Destination, koji je prve večeri u Meštrovićevom paviljonu, okupio brojne zaljubljenike u modu. ZFD svakako postaje sinonim za umjetnički izričaj koji ne poznaje granice, a na hrvatsku modnu scenu, odašilje iznimnu kreativnost i bezgraničnu maštu, što je prva večer uz osam dizajnera, savršeno prikazala.

Manifestaciju je prvi otvorio sjajni Delight by Ivan Friščić, koji je i ovoga puta prikazao svu raskoš svoje nove kolekcije. U sklopu DeLight kolekcije za nadolazeće proljeće/ljeto, prikazan je i zaseban dio kolekcije s mornarskim printom, odnosno prugicama pod nazivom „Eva“ jer je inspirirana tradicionalnim životom uz more, a sve pod pokroviteljstvom Podravke. Callegari - talijanska škola mode i dizajna, u Meštrovićev je paviljon donijela uvijek inspirativnu kreativnost, dok je Anima M by Mirna Posavčević oduševila svojom debitantskom kolekcijom na ovogodišnjem ZFD-u. Uvijek ženstvena Anovi by Ivona Glavaš, prikazala je svoju viziju romantične žene, dok je Ivana Cvrlje svojim hrabrim modelima prikazala prekrasne haljine vrijedne pažnje. Kako se poigrati uzorcima, svakako je dokazala Dora i svojom vizijom oduševila prisutne, a Design by Izabela Kečan, zaslužna je što se na ovogodišnjem ZFD-u prikazala snažna i sofisticirana žena. Uvijek genijalne Mateyaneira, ni ove sezone nikoga nisu ostavile ravnodušnim te su svojom maštovitom kolekcijom, zatvorile prvu večer Zagreb Fashion Destinationa.

„Uspjeli smo dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je sinoć bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti - Meštrovićevom paviljonu. A bila je to tek prva večer ZFD-a“ - dodajte Tonči Šundov, producent ZFD-a.

Ono što je osim sjajnih dizajnera izgledalo sasvim svjetski jest produkcija same manifestacije za koju su pristizale same pohvale. Video zidovi na kojima su se mijenjale pozadine, pratile su svaku od revija te samim time u potpunosti zaokružile priču o spajanju umjetnosti i mode. Može se reći da se na zidovima također odvijala umjetnost koja je svojim nevjerojatnim ugođajem obogatila prvu večer ZFD-a.

Za prekrasne frizure pobrinuo se tim stručnjaka iz L'Oreal hair service-a, a za besprijekoran make up talentirana ekipa Callegari - talijanske škole mode i dizajna.

Brojni poznati poput Jelene Lešić, Lane Puljić, Gine Victorie Damjanović, Tare Rosandić, Ive Mihalić, Lane Gojak, Nike Turković, Minee, Tihane Harapin Zalepugin, Olge Pakalović te brojinih drugih, nisu propustili ovu večer prepunu divnih kreacija i uživanje u revijama i potpuno novom i svježem doživljaju mode. Kreativni tim koji stoji iza ovog modnog projekta, iz sezone u sezonu postavlja visoke standarde za hrvatsku modnu scenu, a upravo je njihova vizija i konačan produkt, umjetnički izričaj pravih modnih znalaca.

Tekst: Press
Fotografije: Goran Perešin / ZFD

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO