Jacques Houdek, Jelena Vanjek, Miro Tomić, Sabrina Hebiri i Dora Benc prvih su pet kandidata ovogodišnje Dore, natjecanja za hrvatskog predstavnika za Eurosong koji su se plasirali za nastavak natjecanja! Odlučila je to publika telefonskim glasovanjem tijekom izravnoga prijenosa prve od sedam emisija ovogodišnje Dore. Najviše glasova publike dobio je Jacques Houdek, koji je izveo „Molitvu“ Parnog Valjka.

- Moram priznati kako mi je odlazak u nastavak natjecanja bio iznenađenje, kada su pročitali prva četiri kandidata nisam mogao biti siguran kako ću ja biti zadnji, peti , koji će ići dalje. U ovo sam ušao sa rizikom, kojega mi općenito nedostaje u hrvatskoj glazbi. Smatram da sam upravo sada spremniji nego ikada postati hrvatski predstavnik za pjesmu Eurovizije. Ova prva emisija bila mi je vatreno krštenje, osobita mi je čast što je večeras bilo najviše poziva upravo za mene, sada se ne bojim za dalje, kazao je nakon emisije popularni Jacques. Sabrina Hebiri, koja je večeras osvojila publiku svojom sjajnom izvedbom Gibonijeve „Tempere“ nije mogla sakriti oduševljenje nastupom i cijelom atmosferom na Dori.


- Nisam očekivala da ću proći jer je bilo pjevača koji su svi bili sjajni, imali su odlične scenske nastupe i izvedbe, mislim da je nova koncepcija Dore bila pun pogodak, izjavila je Sabrina neposredno poslije natjecanja.


- Mislim da je bila vrlo pozitivna atmosfera, imali smo odlične kandidate, postigli smo multimedijalnost, svi su bili dobri i ja ne znam za koga bih se osobno odlučio, rekao je Aleksandar Kostadinov koji je zajedno sa Leonom Paraminski i Monikom Lelas vodio večerašnju Doru.


- Greške se događaju. Tko radi, taj i griješi, komentirao je Damir Kedžo grešku nastalu tijekom računalnog zbrajanja glasova, a koja ga je prvo poslala u treću emisiju, a onda ipak vratila među sedmero kandidata koji će do sljedeće subote i sljedeće izravne emisije Dore strepiti za nastavak natjecanja.

U prvoj emisiji Dore kandidate je komentirao tročlani žiri sastavljen od osoba iz javnoga života kojeg su činili Gabi Novak, Dino Jelusić i Milana Vlaović. Podsjetimo, na početku natjecanja natjecatelji su podijeljeni u dvije skupine od po 12  pjevača koji će nastupiti u prve dvije emisije. Glasanjem publike, po šest najboljih iz prve dvije emisije će nastupiti u trećoj emisiji.


U prvih šest emisija Dore izvode se domaći i strani evergreeni - poznate pjesme - koje je za natjecatelje izabrao stručni ocjenjivački sud Dore.

U posljednjoj emisiji dvoje finalista će po prvi puta izvesti tri skladbe posebno naručene za Doru a zajedničkim glasanjem publike i žirija izabrat će se hrvatska pjesma za Eurosong koji će se održati u svibnju u Düsseldorfu, a slijedeću emisiju Dore pratite na 1. programu HRT-a u subotu 29. siječnja.

Tekst: Press služba / HRT
Fotografije: WPC / HRT
{gallery}albumi/dora220111:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO