Eurovision Stockholm - Finale - 14.05. Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Nedjelja, 15. svibnja 2016. god. u 20:07

 

U dramatičnoj završnici 61. Eurosonga subotu u Stockholmu, Ukrajina je osvojila prvo mjesto. Ukrajinska predstavnica Jamala, pomoću glasova publike, prestigla je Australiju i Dami Im koja je dobila najviše bodova stručnih žirija, te zasjala na prvome mjestu s 534 boda. Australija nije toliko impresionirala publiku, pa se našla na drugome mjestu s ukupno 511 bodova. Rusija, koju je žiri svrstao na 5. mjesto, velikim brojem bodova koje je Sergeyu Lazarevu dodijelila publika uspjela se na kraju popesti na 3. mjesto s 491 bodom.

 

Prema ocjenama stručnoga žirija, u top 5 svrstale su se redom: Australija, Ukrajina, Francuska, Malta i Rusija. Kod publike je situacija ipak bila drugačija. Najboljih 5 zemalja prema glasovima publike redom su: Rusija, Ukrajina, Poljska, Australija i Bugarska. Hrvatska predstavnica Nina Kraljić i njezina pjesma „Lighthouse“ plasirale su se na 23. mjesto s ukupno 73 boda.

Tekst: Press
Fotografije: Anna Velikova (EBU) / Andres Putting (EBU)

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.