dora20211

Albina Grčić podjednica je Dore 2021. - Zahvalna sam i ponosna na sebe. Sve ovo što mi se događa čini mi se kao san, i to lijepi san u koji sam uložila puno truda i ljubavi. Hvala cijelom mojem timu, koji mi je bio velika podrška proteklih mjeseci. Hvala gledateljima što su to prepoznali, konkurencija je bila ogromna i da smo poslali bilo koga drugoga ne bismo fulali - prvi su dojmovi pobjednice Dore.

 
Albina će s pjesmom Tick-Tock  autora Branimira Mihaljevića predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Rotterdamu u Nizozemskoj. Pobijedila je zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije, ali bila je prva i po glasovima žirija i po glasovima publike. Dodijeljeno joj je najviše 198 bodova. Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, Albini je na pozornici uručio Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

- Želio bih u ime Hrvatske radiotelevizije zahvaliti gradu Opatiji i svim sudionicima ovogodišnje Dore. Čestitam pobjednicima i želim vam uspjeh na Eurosongu i želim da dovedete Eurosong u Hrvatsku- izjavio je Kazimir Bačić.

Albinu su gledatelji upoznali ponajviše zahvaljujući trećoj sezoni showa The Voice Hrvatska, gdje je došla do finala. Prije nešto više od mjesec dana objavila je svoj prvi singl Imuna na strah pod etiketom diskografske kuće Universal Music Hrvatska, čiju glazbu potpisuje provjereni autor Branimir Mihaljević. Njezina pjesma za Doru 2021. napisao je isti tim kao i Imuna na strah, uz pomoć francuskog pjevača Maxa Cinnamona, koji je nastupao na francuskom izboru za Eurosong 2018. Destination Eurovision.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za novinare, koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala putem Zooma, autor pjesme Branimir Mihaljević je rekao da nije imao uzor za ovu pjesmu i da je nastala iskreno, ali u trendu s onim što se sad sluša. Dodao je da je spot za pjesmu Tick-Tock već snimljen i to najnovijom tehnologijom, a režirala ga je Sandra Mihaljević.

- Bilo je jako teško, imala sam emocionalne i psihičke probleme, u smislu da sam prolazila kroz vrtlog emocija, jer mi smo u Opatiji već nekoliko dana, imamo probe, gledamo konkurenciju, veliki je presing jer ipak je to jedna velika pozornica. Sretna sam i ispunjena. Znala sam da imam to u sebi, ali nisam bila sigurna hoću li to uspjeti publici dočarati - rekla je Albina i najavila žustre pripreme za Rotterdam.

Dvadeset i dvogodišnja Albina je na konferenciji također rekla da ju je autor Branimir Mihaljević uočio prošle godine na Dori, kao i to da se za Eurosong sve mijenja, misleći pritom na vizualni dio nastupa. A na kojem će jeziku pjevati u Rotterdamu, Albinin tim zasad nije htio otkriti.

- I HRT će odmah krenuti s pripremama za Eurosong. Ovu Doru je bilo iznimno teško raditi, ali smo pokazali da se može - izjavila je urednica Dore i voditeljica projekta Eurosong, Uršula Tolj, koja je također zadovoljna ovogodišnjim pobjednicima, pohvalivši i ostale kvalitetne izvođače ovogodišnje Dore.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić naglasio je tijekom pobjedničke konferencije za novinare u Opatiji da je ova Dora realizirana u posebnim uvjetima, uz stroge primjene svih epidemioloških mjera. - Hrvatska radiotelevizija će biti potpora Albini i njezinom timu kako bi nas što bolje predstavljali u Nizozemskoj - rekao je.
                                                                                                                         
Podsjetimo, izvođači koji su se borili za put u Nizozemsku bili su Nina Kraljić, Eric, Ella Orešković, Bernarda, Sandi Cenov, ToMa, Filip Rudan, Beta Sudar, Cambi, Ashley i Bojan, Brigita Vuco, Mia Negovetić, Albina i Tony Cetinski i Kiki Rahimovski.

Tročlani ocjenjivački sudovi nalazili su se u HRT-ovim centrima (Pula, Čakovec i Varaždin, Split, Dubrovnik, Osijek, Šibenik i Knin, Zadar, Rijeka), u HRT-ovu dopisništvu u Vukovaru te u Zagrebu, a publika je glasovala telefonskim pozivima i sms porukama.

Voditeljice ovogodišnje Dore bile su sjajne četiri dame - poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić.

Scenarij ovogodišnje Dore potpisuje Alen Đurica, redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.

Tekst: G.K. / Press
Fotografije: Dario Njavro, Renato Branđolica

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO