×

Upozorenje

Fotografije su arhivirane i nisu dostupne za online pregled!
×

Napomena

Ukoliko su Vam potrebne navedene fotografije molimo Vas da nam se javite na e-mail adresu: urednistvo@party.hr, sa točnim nazivom arhiviranog albuma. Naziv albuma je: images/stories/albumi/mik190610
Kvarner - MIK Opatija - 19.06. Ispis
Autor: Press centar   Objavljeno: Nedjelja, 20. lipnja 2010. god. u 13:42

 

Punih 26 godina opatijska publika svojim glasovima nije odlučivala o pobjedniku Festivala Melodije Istre i Kvarnera, no sinoć je u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner nakon druge festivalske večeri MIK-a s 214 glasova prvo mjesto dodijelila Klapi Sol i kompoziciji »Boduli su duša od Kvarnera« (B.Barbir-B.Barbir-R.Grubišić. Drugo mjesto i 181 glas Dušku i Silvani Jeličić, te njihovoj pratnji – Puhačkom orkestru Lovran. Dule & co. titulu viceprvaka zaslužili su kompozicijom »Limena glazba« za koju je tekst i glazbu napisao sam Jeličić, a aranžman načinili Ivo Popeskić i kako doznajemo – mikovski doajen Josip Pepi Forenbacher. Treće mjesto pod Kristalnim lusterima sa 116 glasova zaslužila je Gina Picinić u pratnji Klape Grobnik. Gina je pjevala skladbu »Moglo nan je lipo bit« (A.Baša-R.Pilepić-A.Baša).

 

Sad kad smo sve pobrojili i razbrojili valja spomenuti dirljivost susreta mikovaca i liburnijske publike. Nikakvo čudo što je sve iskrilo od osjećaja kad znamo da je MIK u Opatiji zadnji put nastupio 1984. godine. I dok su se neki pribojavali i spominjali onu – daleko od očiju, daleko od srca, prepuna »Kristalka« i prije samog početka festivala odbacila je spomenutu izreku u more. Opatijci su mikovsku karavanu jučer oko šesnaest sati dočekali ispred Hotela Imperial. Bušić simo, bušić tamo, pa u promenadu. Zašarenili su i probudili staru damu združenim snagama mikovci, članovi Kluba 60+ i Limena glazba Lovran. Prošetavši do hotela Kvarner bili su prava atrakcija i za uši, i za oči. Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije iskazao je zadovoljstvo konačnim povratkom MIK-a Opatiji, jer kako reče – nije bilo sve ove godine lako gledati kako karavana prolazi, a u Opatiju ne svraća. Eto, konačno se vratila Opatiji bajnoj! Na svakom kantunu ljubilo se, tapšalo po leđima i rukovalo, jer ipak na MIK-u i oko MIK-a svi svih znaju, a ako i ne, to brzo promijene. Sve u svemu, MIK se u Opatiju vratio na velika vrata i u velikom stilu. Činjenica da nije zapjevao na Ljetnoj pozornici gdje je prvobitno trebao, ali mu je kiša pomrsila račune pa je preseljen u Hotel Kvarner, samo je dala dodatnu čar ovom putujućem raspjevanom festivalu. Snalaze se mikovci jednako dobro i na trgu, i na rivi, i u dvorani, i na velikoj, i na maloj pozornici, a bogme i pod kristalnim lusterima. Ne jednom već više puta čuli smo u publici – altroke »Dora«. Ne iznenađuje, jer tko će kome ako ne svoj svome. Siti i napiti, dobro raspjevani i upjevani kako u natjecateljskom tako i u revijalnom dijelu, a bogme i za »pijatom« na domjenku, mikovci večeras kreću put Krka. Dilemu hoće li nastupiti na krčkom Trgu Kamplin ili će nastaviti dvoransko prvenstvo razriješili su meteorolozi. Najavivši kišu mikovce su otputili u školsku dvoranu.

 

Tekst: Slavica MRKIĆ MODRIĆ, MIK

Fotografije: Blondy/Bastardoo


{gallery}albumi/mik190610:140:90:0{/gallery}