retro1211161


Već u prvim sekundama „RetrOgledala", dok su se voditelji Oliver Mlakar i Robert Ferlin približavali pozornici, znali smo da nas nakon sinoćnje vrlo emotivne danas očekuje zabavna večer. Oliverov i Robertov „voditeljski duel" ne možemo opisati samo kao susret generacija, već s obzirom na program festivala - i susret dva vremena. Nekadašnje prvo televizijsko lice bivše države, ali i opatijskog festivala u ulozi mentora i današnji broj jedan radijskog i TV mikrofona u regiji u ulozi učenika, a prema scenariju nagrađivanog književnika i novinara Renata Baretića, kroz crtice, anegdote, pošalice, bockanja, ali i video priloge te razgovore s gostima i izvođačima, na vrlo su zanimljiv i opušten način ispričali priču opatijskog festivala zabavne glazbe iz perspektive tri izvođača.

Josipa Lisac, Neno Belan i Gabi Novak prema redu pojavljivanja otpjevali su s gostima-izvođačima svoje hitove praćeni izvrsnim Jazz Bandom HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella. Uz jednu i jedinstvenu Josipu Lisac slušali smo i tri osobe A, B i C Josipe iz igre detekcije popularne „Kviskoteke": Ninu Badrić, Ivanu Kindl i Luce. Neni su se, uz nezaobilazne Fiumense u izvedbama pridružili Maja Posavec i vokalni sastav Akvarel, dok su uz Gabi pjevali Maja Vučić i Marko Tolja. Upravo njihovim duetom Arsenove „Sve što znaš o meni" zaokružen je dvodnevni program drugog izdanja RetrOpatijskog festivala.

Završni vapaj violine u pjesmi u potpunosti je oslikao nostalgičarska lica publike: njih šestotinjak svih generacija koji potvrđuju da je ostavština opatijskih festivala iz druge polovice prošlog stoljeća nešto što treba njegovati i očuvano proslijediti u naslijeđe nadolazećim generacijama.

Tekst: Press
Fotografije: David K. - Foto Luigi Opatija

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO