Osam pozornica Dimensions festivala na tvrđavi Punta Christo jučer su zabljesnule u punom sjaju i ponudile do sad najvećem broju posjetitelja nezaboravan provod i probrane glazbene bravure najznačajnijih međunardnih i domaćih elektroničkih producenata i DJ-eva. Glavnu festivalsku pozornicu, Clearing, napunili su i rasplesali setovi Mount Kimbia, Four Teta i Osunladea, pozornicu Void orkestrirali su house melodije Âmea i repetitivni techno mlade zvijezde Rødhåda, Moatom su drmale zvijezde glazbene etikete Hessle Audio, a Mungos je dostojno otvorio Mala s ponešto tvrđim zvukom, što su obožavatelji dočekali s oduševljenjem. Noah's Ballroom, najintimniju pozornicu na tvrđavi, okupirali su hrvatski i slovenski izvođači. Čast da tamo otvori prvu večer festivala imao je njegov najmlađi izvođač - petnaestogodišnji producent iz Ivanić Grada - Viatori, koji stvara glazbu od svoje 11. godine.

Jedinu festivalsku dnevnu pozornicu na kopnu, onu na štinjanskoj plaži, upogonili su setovi Barryja Smytha, Lexisa i odličan nastup belgijskog sastava Stuff., a za to su vrijeme brijunskim akvatorijem kružili brodovi na kojima su se održale prve od brojnih plovećih zabava.

Štinjanski poluotok u petak će dobrano protresti velikani elektra i techna: kultni detroitski elektro kolektiv Underground Resistance, Petar Dundov, Surgeon, Blawan, Void se odaje disko i house setovima Horse Meats Disca, Lil Louisa i Bicepa, a Mooodyman će posjetitelje Voida počastiti posebnim, tribute to Dilla setom. Noah's Ballroom preuzet će ekipa DJ-eva okupljenih pod Sirupovom kapom: Doo, Brighton, Bebetto, Jogarde, Felver i Sergej Snooze. Sve popularniji hrvatski producent značajne internacionalne karijere, Zarkoff, nastupit će uživo na pozornici Garden.

Glazbeni aduti subotnjeg i nedjeljnog programa zvjezdanog su i kultnog predznaka, no najveći među njima ipak je George Clinton, jedan od najstarijih izvođača festivala, ujedno i jedan od najutjecajnijih američkih glazbenika koji je svojim djelom zadužio funk i hip-hop, a stiže nam sa svojim 20-članim bendom. Clinton će u nedjelju podijeliti Clearing s još jednom legendom, ipak nešto mlađom – Moodymanom, glazbenikom koji vrlo vješto i s velikim uspjehom miješa različite glazbene ritmove. Među kolegama koji prate isti multikulturalni glazbeni koncept nalaze se Kutmah, Floating Points i Alexander Nut – svi redom vjerni festivalski izvođači. Ljubitelji tvrđeg zvuka na svoje će doći setovima elektro majstora Juana Atkisa, Legowelta, Intergalactic Garryja, Virila, Konstantina i Ben Clocka, a štovatelji diska imati će priliku pokazati svoje najbolje plesne pokrete na selekciju hitova kultnog DJ-a i kolekcionara Daniele Baldellia.

Ulaznice za cjelokupni festival moguće je kupiti po cijeni od 850 kuna na Entrio prodajnim mjestima kao i na blagajni na glavnom ulazu festivala. Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna, dvodnevne ulaznice po cijeni od 500 kuna te vikend ulaznice od 700 kuna (vrijede za petak, subotu i nedjelju) mogu se kupiti na glavnom festivalskom ulazu.

Tekst / Fotografije: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO