Arena Pula - Sting - 26.07. Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Četvrtak, 27. srpnja 2017. god. u 17:58

sting2607171


Vedro nebo iznad najljepše hrvatske pozornice i vojska obožavatelja koja se satima prije početka najiščekivanijeg ljetnog koncerta okupila ispred pulskog amfiteatra, bila su znak da se sprema još jedna noć za pamćenje. Sting se vratio u Pulu nakon punih sedamnaest godina, a noć prepuna emocija, ovacija i hitova koji su ispisali svjetsku glazbenu povijest, samo su djelić nezaboravnog spektakla koji je obilježio koncertnu sezonu 2017. godine.

 

Domaća grupa Buđenje je prva izašla na veliku pozornicu točno u 20 sati, a svojim su pjesmama, uključujući i veliki ljetni hit Samo ti, samo ja, ugrijali publiku za dolazak sljedećeg izvođača. Joe Sumner, sin glavne zvijezde večeri, premijerno je predstavio svoje pjesme pred domaćom publikom, a nakon polusatnog nastupa Joe se pridružio se i očevom bendu.

 

“Dobra večer, Pula!“, Sting je na hrvatskom pozdravio tisuće obožavatelja, a potom otvorio koncert hitom njegove bivše grupe Police Synchronicity 2 iz 1983. godine. Na set listi svjetske turneje 57th & 9th našlo pet pjesama snovog albuma, nekoliko obrada poput Ashes To Ashes Davida Bowieja, ali i dobro poznatih hitova kao što su Englishman in New York, Desert Rose i Roxanne kojom je zatvorio službeni dio koncerta. Nakon višeminutnih ovacija i gromoglasnog pljeska, Sting se vratio te odsvirao još nekoliko mega hitova, a pulsku pozornicu napustio je nakon emotivne izvedbe pjesme Fragile koju su u glas pjevali brojni poklonici ovog istinskog umjetnika.

 

Kako je i najavljeno, Stinga je u Puli dočekalo i veliko iznenađenje. Uoči njegovog nastupa Predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš uručio mu je Porina za posebna dostignuća u glazbi. Prepoznatljiva statueta izrađena od bračkog kamena oduševila je britanskog umjetnika, a poklon su mu uručili i gradonačelnik Pule Boris Miletić te Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

 

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a nakon nastupa na odabranim ljetnim festivalima, početkom rujna vraća se u Sjevernu Ameriku. Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj privukao je posjetitelje iz čak 36 zemalja svijeta kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

 

Tekst: Press
Fotografije: I. Škrobonja


Fotografije: Neven Jurjak

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.