Gotovo 4 000 posjetitelja sinoć je u pulskoj Areni uživalo u izvanrednim nastupima vrhunskih umjetnika elektroničke glazbe - Floating Pointsa, Little Dragon i Four Teta. Suradnjom Dimensions festivala i iznimno popularnog glazbenog projekta Boiler Room, cjelokupni program prenošen je uživo pa je tako spektaklu svjedočila i brojna međunarodna internetska publika. Sve koji su sinoć propustili ovaj audio-vizualni spektakl, upućujemo na službene stranice Boiler Rooma, gdje se 72 sata nakon završetka prenošenja uživo nudi uzastopna snimka koncerata.

Samo što je sunce zašlo za predivni pulski horizont, Arenom su se počeli prelijevati zvukovi Floating Pointsa, koji je specijalno za koncert otvorenja Dimensions festivala po prvi put izveo glazbu s debitantskog mu albuma Elaenia i to uz pratnju višečlanog orkestra. Izvanredno raspoložena publika, među kojom su prednjačili inozemni posjetitelji festivala, s oduševljenjem je dočekala promjenu ritma koju je donio nastup majstora pop melodija iz Švedske - Little Dragon i njihove izvrsne i živahne pjevačice Yukimi Nagano.

Ponoćni sat označio je i početak nastupa dugoočekivanog i na Dimensionsu rado viđenog glazbenika - Kierana Hebdena, poznatijeg kao Four Tet. Savršeno izbalansiran nastup proveo je ekstatičnu publiku putevima nježnih i romatičnih kao i dinamičnih melodija. Sve nastupe pratio je nesvakidašnji svjetlosni show koji je vatrometno eksplodirao upravo na Four Tetovom nastupu uživo. Posjetitelji četvrtog Dimension festivala, čiji je službeni početak danas - četvrtak 27. kolovoza na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, mogu još jednom poslušati Four Tet i to u njegovom DJ izdanju na pozornici Clearing.


Četiri dana Dimensions festivala (27. do 30. kolovoza) obilježit će najsvježija glazba dvjestotinjak najboljih i najcjenjenijih elektronskih glazbenika među kojima posebno ističemo elektro i tehno zvijezde Underground Resistance, Surgeona, Juana Atkinsa, Legowelta, Bena Klocka i Rødhåda, rodočelnike funka i disca - kultne zvijezde Daniele Baldellia i Georgea Clintona, velikog i talentiranog Moodymana koji će nastupiti čak dva puta u različitim glazbenim izdanjima te cijelu lepezu različitih tech i house Dj-eva koje predvode Lil Louis, John Talabot, Âme i Daniel Awery. Dimensions će predstaviti i dosad najveći broj producenata i DJ-eva s vrlo produktivne regionalne scene koju predvodi veliki Petar Dundov uz bok s Ilijom Rudmanom, Homeboyem, Miss Sunshine, Zarkoffom, Lagom te predstavnicima Ekstrakta, CFSN-a, Bureka i kluba Sirup.


Ulaznice za cjelokupni festival moguće je kupiti po cijeni od 850 kuna na Entrio prodajnim mjestima kao i na blagajni na glavnom ulazu festivala. Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna, dvodnevne ulaznice po cijeni od 500 kuna te vikend ulaznice od 700 kuna (vrijede za petak, subotu i nedjelju) mogu se kupiti na glavnom festivalskom ulazu.


Tekst / Fotografije: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO