Amfiteatar Excelsa Nekretnine Srđ - Ana Rucner - 21.06. Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 21. lipnja 2022. god. u 08:59

ana2006221

 

Točno u pet ujutro u amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu, započeo je tradicionalni, 12. po redu, „Pozdrav Ljetu“ u režiji Ane Rucner. Ani se ovoga puta na pozornici pridružila Policijska klapa sv. Mihovil te su zajedničkim snagama i vrhunskim spojem violončela i klapskog pjevanja na veličanstven način pozdravili prvi dan ljeta, ali i Svjetski dan glazbe. Nikad posebniji „Pozdrav Ljetu“ pratila je i hvalevrijedna poruka simbolično prikazana u violončelu na kojem je Ana Rucner svirala. Naime, poznata violončelistica postala je promotorica nacionalne kampanje MUP-a pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“, a violončelo, koje je u trajnom vlasništvu MUP-a, izrađeno je od dijelova dobrovoljno predanog oružja građana. Kao fenomenalna uvertira današnjem koncertu, sinoć je u Kneževom dvoru održana premijera filma „Od strahote do ljepote“, koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer je bila obogaćena glazbenim nastupom Ane Rucner i Policijske klape Sv. Mihovil, ali i emotivnim dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović. Na obje svečanosti, Ana Rucner nosila je specijalno izrađene kreacije bosanskohercegovačke dizajnerice Belme Tvico.

 

Ana Rucner nije sakrivala svoje oduševljenje koncertom: „Uživala sam muzicirati s Policijskom klapom Sv. Mihovil. Beskrajno sam sretna i zahvalna na današnjem koncertu „Pozdrav Ljetu“ koji sam doživjela kao najposebniji od svih dosadašnjih u ovom čarobnom amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu“. Također, istaknula je važnost i čast zbog uloge promotorice kampanje „Manje oružja, manje tragedija“: „Zahvalna sam MUP-u na ukazanom povjerenju da mi ustupe na korištenje violončelo nastalo od dragovoljno predanog oružja građana s kojim ću i nadalje kao promotor kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ nastaviti promovirati ovaj hvalevrijedan projekt.“

 

Ministarstvo unutarnjih poslova u kontinuitetu provodi  kampanju Manje oružja manje tragedija još od 2007. godine, s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana da bez straha od sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje policiji. „Republika Hrvatska je sigurna zemlja i želimo da tako i ostane. Dostupnost ilegalnog oružja povećava opasnost da lakše prekršajno ili kazneno djelo preraste u teže.“ - ističe MUP te izražava iznimno zadovoljstvo zbog suradnje s Anom Rucner.

 

Ana Rucner najavljuje nastavak projekta „Pozdrav Ljetu“, ali od sljedeće godine na drugoj lokaciji: „Nakon 12 godina prekrasnog druženja s Dubrovkinjama i Dubrovčanima mogu samo reći jedno veliko hvala na podršci koju ste mi pružali svih ovih godina svojim dolascima na festival „Ana u Gradu“, a posebno svojim ranojutarnjim prisustvom na našem tradicionalnom koncertu „Pozdrav Ljetu“. Mislim da je 12 godina jedno divno trajanje i veliki uspjeh te prelijepa zajednička tradicija koja će Dubrovčanima, nadam se, ostaviti lijepe uspomene i trenutke. Gradu Dubrovniku kao i svim njegovim stanovnicima želim još puno buđenja s osmijehom, čuvajte jedni drugi, a posebno svoj predivan Grad i njegovu tradiciju koja je u povijesti naše zemlje ispisala najljepše note.“ - poručuje Ana, a o budućim lokacijama tek će nas obavijestiti.

 

Projekt je realiziran  u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova RH - projekt „Manje oružja, manje tragedija“, uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika, agencije Art hill, Grada Dubrovnika, branda Costa Coffee te uz pomoć tvrtki Excelsa Nekretnine Tim Zip i Gulliver DMC.

 

Tekst: Press
Fotografije: Željko Tutnjević

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2022 PartyHR. All Rights Reserved.