U svom novom izdanju Dozvoljeni četvrtak 24. rujna u Vintage Industrial Bar dovodi grupe Ti, Dojo i Wolfram. To je drugi rujanski koncert u organizaciji najveća regionalne, glazbene top liste Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbon-a, a ujedno je i odlična prilika za pogledati nova kvalitetna imena Dojo i Wolfram iz Novog Sada za što u Zagrebu do sada niste imali prilike.

Dozvoljeni četvrtak - Ti, Dojo i Wolfram u Vintage Industrial Baru

TI - Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u ljeto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gdje Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pjevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište. Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas dionica na synthu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suhe strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez previše obaveza.

Grupu Ti čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski

Dojo - I Novi Sad ima Dunju, eli ne Ercegović, već Dačić. Dunja Dačić prvi put se predstavila publici u listopadu 2013. godine. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku. Za kratko vrijeme uspjela je šarmirati publiku senzualnim i specifičnim lo-fi stilom. Kako je predstavljaju kolege iz Srbije, ona je i PJ Harvey, i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i i Philip Glass i Massive Attack. Snimila je nastupni EP “Endings” koji se u cijelosti može preslušati na Bandcampu.

Dojo

Wolfram je srpski bend iz Novog Sada, osnovan u travnju 2011. godine. Oformili su ga Dušan Prentović (bubnjevi/perkusije), Marko Dorić (gitara/vokal/klavijaure/programer) i Aleksandar Apić (bas/vokal/gitara), a vremenom se postavi pridružuju Branislav Božanić (gitarista) i zatim Jana Zurovac (vokal). Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koje polako doseže jednu deceniju i mnoštva svirki na velikim i malim pozornicama, stil benda vremenom se razvio u beskompromisnu fuziju melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica... samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca - acid metal. Bend je upravo izdao i trenutno promovira debi album „Music Of The Heathen“ koji je oktarakteriziran kao „dašak svježeg zraka na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svijet.“

Wolfram

Tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radostu suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, u veljači 2015. pokrenula je koncertni program Dozvoljeni četvrtak u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar. Koncerti se u prosijeku održavaju jednom mjesečno, uvijek četvrtkom, uvijek na istom mjestu, a nazvani su “Dozvoljeni četvrtak”. Zašto? Zato što je sve dozvoljeno dok je u granicama dobre zabave, a četvrtak je pravi dan za početak vikenda u dobrom društvu, uz odličnu muziku i uz puno bonbon optimizma.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1413708632290771/

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO