Dozvoljeni četvrtak na svoje 4. izdanje 14. svibnja u Vintage Industrial Bar nudi odličnu domaću indie kombinaciju bendova: varaždinski Vlasta Popić, zagrebačko-labinski Pridjevi i šibenski Diskodelija! Najveća regionalna, glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbon-a ovog puta dovodi jedne od najcjenjenijih novih grupa iz Hrvatske.

Nakon tri godine rada, najprije putem Facebooka, a nakon toga i kao web stranica, nakon skoro 200 pripremljenih lista i 800 prezentiranih izvođača iz svih država Regije, tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radost u suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, pokrenula je koncertni program Dozvoljeni četvrtak u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar. Koncerti se održavaju jednom mjesečno, uvijek četvrtkom, uvijek na istom mjestu, a nazvani su “Dozvoljeni četvrtak”. Zašto? Zato što je sve dozvoljeno dok je u granicama dobre zabave, a četvrtak je pravi dan za početak vikenda u dobrom društvu, uz odličnu muziku i uz puno bonbon optimizma. Na svom četvrtom izdanju ugostit će sastave Pridjevi, Vlasta Popići Diskodelija.

Pridjevi

Psihodelični band Pridjevi osnovali su Dino Santaleza i kantautorice Ivana Picek i Nina Romić 2013. godine. Bandu se pridružuju Ivan Levi Levačić i Erol Zejnilović (članovi ABOP-a i Kriesa) i Andrija Santro (Bamwise). U ožujku 2014. izdaju prvi album koji je odlično prihvaćen od publike i kritike te se našao na većini lista albuma godine u regiji. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim pjevanjem Ivane i Nine.

Vlasta Popić

Vlasta Popić je punk-noise-pop bend nastao u Varaždinu krajem 2007. u sastavu Tena Rak (bubnjevi i vokal), Ivan Ščapec (gitara i vokal) i Dražen Hižak (bas) - čije mjesto sada zauzima Dimitrij Petrović. 2010. objavljuju EP “Najjača ultimativna mašina za ubijanje”, te ostvaruju nekoliko hvaljenih nastupa na regionalnim demo festivalima, a otisnuli su se i na turneju po regiji. 2012. za srpsku etiketu SKC Kragujevac izdaju debitantski album “Za očnjake” koji je odlično prihvaćen od publike te svoje mjesto nalazi i na mnogim regionalnim godišnjim top listama. Novim albumom “Kvadrat” bend Vlasta Popić nastavlja graditi svoj specifični indie/punk/noise/nowave/pop izričaj, koji ovog puta odiše nešto mračnijim karakterom, te distorziranijim i bučnijim sviranjem i produkcijom, zbog čega zvuči ambicioznije u usporedbi s prethodnim izdanjem.

Diskodelija

Četveročlani šibenski post-punk,rock,noise sastavDiskodelija osnovan je 2009. godine. U jesen 2013. bazičnom trojcu, Marko-bas gitara, glas, Rule-gitara i Rade-bubnjevi, na klavijaturama se priključuje Megi, a pred sam kraj godine Diskodelija nastupa na Žednom uhu kao predgrupa legendarnim Girls Against Boys. U proljeće 2014., snimaju materijale za svoj prvi album, ‘U vremenu’, koji je krajem iste godine objavila izdavačka kuća Dancing Bear, te snimaju video-spot za pjesmu ‘Alija’. Album je redom dobio vrlo pohvalne kritike, ta je svoje mjesto pronašao i na nekoliko ljestvica najboljih domaćih i regionalnih izdanja 2014. godine. Osim samostalnih koncertnih nastupa u Murteru, Šibeniku, Zagrebu i Rijeci, valja izdvojiti nastupe na Gričevanju, prvom Superuho festivalu, te mini turneju Beograd-Novi sad, sa beogradskim bendom Triko. Nastupom i promocijom spota u šibenskoj Kuglani Diskodelija polako popunjava i kalendar koncertnih aktivnosti, a za ovu godinu priprema se objavljivanje novog albuma.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 25 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO