Loše vremenske prilike, tj. kiša koja je najavljena do kraja ovog tjedna, primorala je organizatore da promijene mjesto i datum događanja dugo najavljivanog gala koncert Josipe Lisac. Koncert Josipe Lisac održat će se dan kasnije, tj. u nedjelju, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Čitajući prvu najavu o neraskidivoj vezi Josipe i Opatije kojom smo najavili koncert ovog proljeća, i onu zadnju poruku krug smo zatvorili i stigli do mjesta gdje je zaista sve počelo – Kristalne dvorane hotela Kvarner, mjesta gdje se je nekad održavao Opatijski Festival i gdje je Josipa Lisac i započela svoju karijeru.

Možda je tako trebalo i biti... Sve prethodne okolnosti vezane uz nastup na Ljetnoj pozornici poput Josipinih kratkih zdravstvenih problema, do kiše koja ne dopušta održavanje koncerta  možda su se i morale dogoditi kako bismo Josipu Lisac nakon tolikih godina ponovno vidjeli na istoj onoj pozornici i na istom onom mjestu – Kristalnoj dvorani hotela Kvarner gdje je ova iznimna umjetnica i započela svoju karijeru.

Vjerujemo kako će Kristalna dvorana pružiti jedinstvenu čar u ovoj posebnoj gala večeri s Josipom Lisac i grupom Quasarr.

- Kupljene ulaznice za subotu, 23. kolovoza, vrijediti će i za nedjelju, 24. kolovoza, a ukoliko je netko s već kupljenom ulaznicom u nemogućnosti doći na koncert 24. kolovoza, povrat novca za kupljenu ulaznicu može izvršiti na mjestima gdje je istu i kupio (na ovlaštenim prodajnim mjestima sustava www.eventim.hr, u prostorijama Festivala Opatija (Zert b.b.) i Dallas music shopa (Splitska 2a). Ovim putem ispričavamo se svim obožavateljima koji su kupili ulaznice i planirali doći na subotnji koncert, no izrazito nepovoljne vremenske prilike koje nas prate cijelo ljeto prisilile su nas na preseljenje koncerta u zatvoreni prostor, poručili su organizatori.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 160 i 130 kuna (isključivo mjesta za sjedenje), mogu se kupiti preko Internet stranice www.eventim.hr, u prostorijama Festivala Opatija (Zert b.b.) i Dallas music shopa (Splitska 2a).

---------

Postoji neka neobjašnjiva veza, koja, poput nevidljivih niti povezuje događaje i uspomene u jedan veliki krug - svjetlosti, radosti i ljubavi pun. Početna točka tog nevidljivog kruga otisnuta je davne 1968. godine, nastupom na Opatijskom festivalu te interpretacijom pjesme Arsena Dedića 'Što me čini sretnom', a lipanjskim koncertom biti će potvrđena veza koja traje između Josipe i Opatije. Između, te davne 1968. godine i ovogodišnjeg nastupa, stala je jedna velika i uspješna karijera - jedne od najoriginalnijih i najboljih pjevačica naše regije. Autorski i interpretatorski uvijek svježa, ukorak s aktualnim glazbenim strujanjima, a opet tako originalna, jedinstvena i svoja - što je dokazala nebrojeno puta - upravo u Opatiji.


Izvedbe pjesama 'Što me čini sretnom' (Opatijski festival '68) i 'Oluja' (Opatijski festival '70) na glazbenim večerima posvećenima doajenima Hrvatske glazbene scene - Arsenu Dediću i Zdenku Runjiću, suradnja sa Elvisom Stanićem na Liburnia jazz festivalu i Melodijama Kvarnera te posljednji samostalni nastup na Maloj Ljetnoj pozornici pred više od desetak godina ostali su urezani u kolektivnu memoriju svih obožavatelja Josipe Lisac, ali i potvrđuju gotovo pola stoljeća dugu vezu Opatije i Josipe.

Nabrajati Josipine albume i hitove potpuno je besmisleno (obzirom na broj istih), kao i mnogobrojne glazbene suradnje. No, vrijedi napomenuti da ono što ju izdvaja od ostalih izvođača je rušenje žanrovskih granica te umjetnička hrabrost s kojom je ulazila u mnoge projekte. Od suradnje s jednim od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista Elvisom Stanićem, preko koncerata s Prljavim kazalištem, dueta s reperom Marinom Ivanovićem Stokom i Tedijem Spalatom pa do posljednje suradnje s riječkim bandom Quasarr - koji će biti posebni gosti na opatijskom koncertu.

'Ljubav' je naslov pjesme koju zajedničkim snagama izvode Josipa i ekipa iz Quasarra, a upravo je uzajamna ljubav, ono što povezuje Josipu i Opatiju te upotpunjuje nevidljivi krug iz one, sad već davne - 1968. godine - i njezinog prvog nastupa pred opatijskom publikom.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO