Prvi Poreč Open Air Festival nastavio je sa svakodnevnim zabavnim i edukativnim programom koji sadrži više od 100 različitih događanja, a traje sve do 10. rujna. Duo 2Cellos otvorio je festival, a među trima je najvećim događajima i jučer održani RockOff u sklopu kojeg su nastupili mladi talentirani i nagrađivani bendovi Judette, Gretta i Barbari. Središnje događanje večeri pripalo je pionirima i jednom od najpoznatijih bendova punk-rock glazbe Hladnom Pivu.

Koncert je počeo oko 22:00 sata, a bend Judette prvi je izašao pred popunjenu porečku rivu. Taj alternativni pop-rock bend iz Zagreba osvojio je nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju autorsku pjesmu Rio, a za njezinu je izvedbu od publike dobio najviše ovacija. Nakon Judette na scenu je došao još jedan mladi zagrebački bend, pobjednik festivala Karlovačko Rockoff 2015., bend Gretta. Dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju, a rasplesana porečka publika uživala je u svim pjesmama, pogotovo u njihovom hitu Malena.

Jedan od najvećih hrvatskih punk-rock bendova svoju popularnost i najveći broj sljedbenika stekao je 80-ih godina, a ovog je travnja Hladno pivo nakon četiri godine objavilo novi album Dan zatvorenih vrata. Upravo je novi album predstavljen porečkoj publici koja je odlično reagirala na nove pjesme. Redoslijed izvođenja pjesama koje su uslijedile bio je kao svojevrsni vremeplov, a hitovi kao Nije sve tako sivo, Politika i Biološki sat obilježili su njihov nastup. Jednako energičan nastup imao je i domaći istarski bend Barbari koji je osvojio nagradu Hrvatske glazbene unije za najbolju vokalnu izvedbu za pjesmu Biserje pred svinje, koja je ujedno bila i najveći hit za okupljenu domaću publiku.

„Koncert u Poreču doživio sam kao intimno vruće druženje - jer osim što je vruća bila atmosfera, zaista je bilo vruće na stage-u. Definitivno moramo češće dolaziti jer je porečka publika fantastična. Moja sjećanja za Poreč sežu još u doba kada sam imao ne 16, nego 14 godina“, izjavio je nakon koncerta frontmen, Mile Kekin.

Nakon uzbudljivog i energijom nabijenog RockOffa, u nedjelju 26. lipnja u sklopu festivala Poreč Open Air počinje prva od deset Istra Inspirit predstava, projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije, koja obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama kroz uprizorenje istarskih legendi i mitova. Program će se održavati nedjeljom u Valamar Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola, a namijenjen je cijeloj obitelji s ciljem da se upoznaju s legendama Istre i Poreča, gastronomijom podneblja i životom kakav je prije bio na ovom području. Svi posjetitelji će u bogatom programu moći uživati besplatno. Prijevoz na otok je uz predočenje osobne iskaznice besplatan za građane Poreča, a ostali gosti mogu nabaviti obiteljsku kartu za brod po promotivnoj cijeni od 50 kn za 4 osobe.

Glazbeni program tijekom cijelog festivala održavat će se svaki tjedan utorkom, srijedom, petkom i subotom. Utorci su ispunjeni R&B ritmovima uživo u sklopu programa Get Your Rhythm & Blues na različitim lokacijama u Poreču. Zaljubljenici jazza će srijedom imati priliku slušati jazz glazbenike na više lokacija u gradu u sklopu Just Jazz programa, a ono će izvrsno nadopuniti događanje u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč - Jazz in Lap. Uvod u vikend je rezerviran za nešto mlađe ili one koji se tako osjećaju jer će svakog petka moći zaplesati uz elektronske ritmove te doživjeti glazbene trenutke za pamćenje u sklopu programa Electric. Subota je rezervirana za Unplugged večeri s bendovima koji će nastupima uživo i zadovoljiti sve željne ugodne urbane glazbe. Program će se odvijati u više ugostiteljskih lokala među kojima su Valamar Isabella Miramare, Parentino, Papillon, Epoca, Palazzo Club, General Lounge, Terra Magica, Comitium, Spinnaker, Saint&Sinner i Sinnema. Uz navedene klubove i kafiće, jedna lokacija se ističe, a to je ljetna pozornica na porečkoj rivi koja će bit centralno mjesto za najbolje svirke.

Cilj je ovog festivala života glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim gostima i stanovnicima da dožive jedinstveni duh grada Poreča, a iza festivala stoji tvrtka Valamar Riviera, glavni sponzor partner, grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, sponzori domaćini te organizator festivala, tvrtka MPG, kao i brojni drugi partneri i sponzori.

Program ovog središnjeg ljetnog događanja u Poreču dostupan je na www.porecopenair.com, a svi zainteresirani mogu u potrazi za informacijama i novostima u programu festivala Poreč Open Air posjetiti i službenu Facebook stranicu festivala www.facebook.com/PorecOpenAirFestival.

Tekst / Fotografije: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO