Nakon zabrinutih pogleda u nebo nad Pulom, vrijeme se smilovalo svim ljubiteljima glazbe koji su sinoć u Areni uživali u nekoliko izuzetnih koncerata okrunjenih prvim hrvatskim gostovanjem neo-soul dive Ms. Lauryn Hill. Koncertni spektakl dostojno je najavio sedmo izdanje Outlook festivala koje počinje danas na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pored Pule i traje do nedjelje 7. rujna, do kada bi se na dvanaest pozornica i četrdesetak zabava na brodovima trebalo izmijeniti tristotinjak bass i soundsystem izvođača u čijim će izvedbama uživati oko trinaest tisuća posjetitelja.

Večer u pulskoj Areni započela je koncertom zanimljive kombinacije duba, jazza i soula u izvedbi leedskog Submotion Orchestra, nastavila još jednim sugestivnim i toplim nastupom vokalne izvrsnice Fatime i njenog The Eglo Banda. Andrew Ashong izveo je kratak, ali izuzetno topao repertoar laganih i bezbrižnih pjesama uz pratnju svojih dviju gitaristica anđeoskih glasova. Atmosferu u punoj pulskoj Areni između koncerata zagrijavali su DJ-evi s line-upa Outlook festivala: Kutmah, Jonny Dub i Gilla koji su podigli publiku metar iznad zemlje – taman na pravo mjesto za doček dugoočekivane zvijezde Ms. Lauryn Hill. Kantautorica je u dva dijela koncerta izvela kremu svog dvadesetogodišnjeg glazbenog djelovanja i to u pomalo bržim aranžmanima od originalnih, što je u potpunosti odgovaralo rasplesanoj publici. Hill je pulski koncert otvorila hitom Everything is Everything sa svog debitantskog albuma The Miseducation of Lauryn Hill, a završila furioznim megamiksom svojih najvećih hitova poput Ready or Not i Doo-Wop (That Thing) te obradom hita Nancy Sinatre Bang Bang – My Baby Shot Me Down.

Diva poznata po hirovitom ponašanju, razdragano je uživala u ambijentu rimskog amfiteatra te je upravo zbog spektakularne lokacije i iznimno raspoloženih obožavatelja produljila trajanje svog koncerta kojem su nazočili čelnici pulskog gradskog poglavarstva, na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem, čelnici Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj, na čelu sa zamjenicom ambasadora Nicole Davis, ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin te predstavnici Hrvatske turističke zajednice.

Četvrtak na sedmom Outlooku glazbeno počinje već oko podne na popularnoj Beach pozornici te se padom prvog mraka prebacuje na pozornice unutar same tvrđave i na najveću festivalsku pozornicu u štinjanskoj luci – The Harbour, koju će dostojno otvoriti raznoliko glazbeno društvo: The Heatwave – dancehall spektakl za pamćenje, uvijek rado viđeni gosti iz Portugala koji maestralno miješaju techno i afričke beatove – Buraka Som Sistema te doktor UK garagea – nagrađivani i obožavani DJ EZ. Pozornice Punte Christo ugostit će niz DJ-eva među kojima ističemo drum'n'bass maestra Iciclea koji nastupa B2B sa svojim nećakom Proximom, predstavnika trenda iznimno brze glazbe Sama Binge te nastup jednog od najboljih hrvatskih live elektronskih glazbenih projekata – Dubble (live) na pozornici Fort Arena. Vikend na Outlooku donosi nastupe Moodymanna, Floating Pointsa, Roske, Pincha, DJ Premiera, Goldiea, DJ Rodigana, Zeda Biasa, Funkinevena i mnoge druge.

Od četvrtka, 4. rujna, povoljnije festivalske ulaznice za posjetitelje Outlook festivala iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije po cijeni od 750 kuna moći će se kupiti samo na festivalskoj lokaciji, na glavnom ulazu – na blagajni (box office). Na istom će se mjestu moći kupiti i festivalska ulaznica za tri dana po cijeni od 600 kuna (vrijedi za petak/subotu i četvrtak ili nedjelju, dakle 2+1 dan po izboru), dvodnevna ulaznica za 500 te jednodnevna ulaznica za 250 kuna.

Tekst / Fotografije: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO